Монумент святому рівноапостольному князю Володимиру відкрили в центрі Астрахані, на площі перед Володимирським собором, повідомляє портал Russkiymir з посиланням на РІА Новости. Виготовили і встановили пам`ятник представники благодійного Фонду імені Гейдара Алієва до 1025-річчя Хрещення Русі та 455-річчю з дня заснування міста.

Пам`ятник заввишки чотири метри зображує Хрестителя Русі, який тримає в лівій руці християнський хрест і підняв праву з благословляючим жестом. Автор монумента -
азербайджанський скульптор Натиг Алієв.

-З Астраханню нас дуже багато що пов`язує. Тому ми підтримуємо цей проект, до якого входять також прекрасний парк, «Міст дружби народів», дитяче містечко. Зараз планується будівництво ще й дитячого садка. І я сподіваюся, що буде ще багато різних проектів, - сказала на відкритті пам`ятника віце-президент фонду Лейла Алієва.

Відео дня

Митрополит Астраханський і Камизякській Іона вручив Лейлі Алієвой орден княгині Ольги III ступеня, яким нагородив її Патріарх Московський і всієї Русі Кирил за численні заслуги у сфері зміцнення дружби між Росією та Азербайджаном.