Фото УНІАН

Розвиток малого бізнесу, яке може початися у разі ефективної програми державно-приватного партнерства та розвитку технологій мікрокредитування, дозволить створити в Україні 1 мільйон робочих місць.

Про це повідомив глава Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах на з'їзді УСПП в Києві.

За його словами, спільна програма УСПП та "Приватбанку", популяризирующая ділову ініціативу та надає безкоштовні консультації бізнесменам, може стати основою для зміцнення середнього класу.

Відео дня

Читайте такожЕкономісти попереджають про негативні наслідки рішення про підвищення мінімальної зарплати

"У перспективі, спираючись на державно-приватне партнерство, ця ініціатива повинна стати основою для формування національної стратегії зміцнення середнього класу, розвитку малого і середнього підприємництва. В інших державах саме воно - основний замовник демократичних змін і джерело наповнення бюджету, на рівні 50-70%", - сказав Кінах.

Як повідомляв УНІАН, УСПП та "ПриватБанк" запустили спільну програму "Україна - країна підприємців", яка надає консультаційну та фінансову підтримку малому бізнесу. В рамках програми "ПриватБанк" створив P2B-платформу кредитування "КУБ".

Малий і середній бізнес, який скористався кредитуванням через платформу "КУБ", акумулюючу кошти людей, які бажають інвестувати в розвиток підприємництва, в 2016 році створив 80 тисяч робочих місць.