Виталий Кличко / Фото kievcity.gov.ua

“Столиця починає першою та пропонує всім місцевим громадам не обмежитися деклараціями та розглянути запровадження простих та прозорих механізмів підтримки малого бізнесу шляхом компенсації відсотків за кредитами з коштів місцевих бюджетів, у залежності від тієї кількості нових робочих місць, що створюються завдяки отриманому фінансуванню, зазначив Віталій Кличко. - Ми наступного року на такі цілі плануємо використати понад 10 мільонів гривень, при цьому, такі витрати місцевого бюджету повернуться досить швидко, адже нове робоче місце - це єдиний соціальний внесок та податок з зарплатні, а також це економія коштів на виплатах з безробіття”.

Читайте такожКиїв планує у 2017 році спрямувати 10 млн грн на компенсації бізнесу відсотків за кредитами на створення робочих місць

Як відзначив мер Києва, однією з ключових проблем України зараз є високий рівень безробіття. І сьогодні саме малий бізнес зараз здатен створювати нові робочі місця та надавати поштовх для розвитку економіки.

Відео дня

Кличко наголосив, що українці є дуже працездатними, активними та творчими людьми, які мають багато ідей для самозайнятості, малого бізнесу і прагнуть працювати відкрито, чесно сплачуючи податки.

Учасники форуму також закликали фінансові установи підтримати цю ініціативу, відкрити та розширити кредитні лінії для самозайнятості, малого та середнього бізнесу, а громадські організації ділової спільноти, структури роботодавців, профільні асоціації – розгорнути програми навчання та підтримки для бізнесменів-початківців, забезпечити надійний захист їх прав та інтересів.

“Українські банки готові активно кредитувати розвиток підприємництва, а місцева влада за рахунок програм компенсації кредитних відсотків буде стимулювати вирішення нагальних проблем працевлаштування та відтоку кваліфікованих кадрів, - вважає генеральний заступник голови правління Приватбанку Юрій Пікуш. - Створення нових робочих місць, насамперед у малому бізнесі, має стати ключовим показником ефективності роботи місцевої влади та конкретних чиновників на місцях - від губернаторів до мерів міст та депутатів місцевих рад".