Ілюстрація REUTERS

Міністерство економічного розвитку і торгівлі у грудні закінчить підготовку законопроекту, прийняття якого скасує повноваження державних органів із застосування санкції тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності бізнесу.

Читайте такожРада продовжила мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2017 року

Про це повідомив голова Мінекономрозвитку Степан Кубів на засіданні уряду в середу.

Відео дня

«У законі буде передбачено усунення можливості з боку державних органів забороняти здійснення зовнішньоекономічних операцій суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності шляхом застосування санкції тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності», - сказав він.

За словами міністра, використання санкції державними органами часто має корупційний характер, і проблема потребує оперативного розв‘язання.

«Між іншим, це масова проблема, і проблема, яка часто не розв‘язується законним шляхом. Законопроект ми плануємо підготувати в грудні 2016 року», - наголосив Кубів.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір запустити пілотний проект з надання адміністративних послуг у сфері зовнішньоекономічної діяльності, включаючи видачу дозволів та ліцензій на експорт та імпорт, онлайн через єдиний портал адмінпослуг.