REUTERS

Поліція ОАЕ може зателефонувати жителям міста Дубай, які заявляють, що "нещасливі", пише РИА Новости з посиланням на Independent.

Видання пише про онлайн-дослідження, мета якого — помістити Дубай в топ-10 "найбільш щасливих міст світу" до 2021 року. Респондентам пропонується обрати, як вони оцінюють свій настрій за допомогою зображення незадоволеної особи, посмішки або прямої лінії, що позначає відсутність вражень. В перший день запуску дослідження влади міста отримали понад 200 тисяч відповідей — 84% мешканців міста були "щасливими", 10% — "нещасними", 6% — налаштованими "нейтрально".

Читайте такожУ Дубаї батько заборонив рятувати доньку, яка тонула, щоб її не "збезчестили"

Відео дня

"Поліція заявляє, що буде дзвонити тим, хто каже, що нещасливий, що бентежить деяких експертів", — пише газета. "Якщо проблема нам підконтрольна, ми допоможемо їм з нею, якщо це справа іншої урядової установи, ми передамо справу", — заявив представник поліції Дубая.

"Для мене це виглядає як спроба злегка під страхом примусити людей відповідати на запитання і відповідати, що вони щасливі, тому що люди дійсно не хочуть, щоб їм телефонували місцеві поліцейські з питаннями: "Ну, яка у вас проблема?"... Але я не знаю. Може, в цьому є щось щире", — наводить видання слова лектора з Лондонського університету Вільяма Дейвіса, автора книги "Індустрія щастя".

Газета також відзначає зусилля з "вимірювання щастя" в урядових установах в еміраті Дубай. За даними видання, відвідувачі можу залишити відгук про відвідування офісів за допомогою планшетів, розташованих поряд з робочими місцями держслужбовців.