Стриптизерши борются за право танцевать / gomel.today

В Американському штаті Луїзіана група стриптизерок подала в суд на місцеву владу через заборону танцювати біля жердини дівчатам, які не досягли 21 року, повідомляє Російська служба ВВС. При цьому вік сексуальної згоди в Луїзіані становить 17 років.

Позов подала група дівчат, які виступають під псевдонімами "Джейн Доу" і порядковими номерами. Їх справжні імена не розголошуються, але відомо, що всі вони молодші 21 року.

Читайте такожSpaceX має намір поселити на Марсі мільйон людей

Відео дня

Танцівниці вважають, що закон буде порушувати їх право на свободу самовираження, посилаючись на Першу поправку до конституції США.

Крім того, вони назвали нову норму дискримінаційної: у формулюванні закону значиться, що він зачіпає тільки тих танцюристів стриптизу, "сідниці і груди яких знаходяться на огляді публіки". Це формулювання дозволяє публічно оголюватися чоловікам молодше 21, але не дівчатам.

Одна з позивачок в інтерв'ю місцевій газеті заявила, що закон може підштовхнути багатьох дівчат, що працюють у стриптизі, до проституції, залишивши їх без роботи. Як заявила співачка, багато її колег, яким немає 21 року, після вступу закону в силу планують зайнятися саме цим.

Сенатор Ронні Джон, який виступає на підтримку цієї норми, заявив, що закон дозволить запобігти торгівлі жіночим тілом і забезпечити безпеку для жінок. Губернатор штату Джон Бэл Едвардс підписав закон минулого місяця.