Багато депутатів ігнорують вимогу носити медичні маски в залі засідань Верховної Ради / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив, що депутатів не штрафують за відсутність масок у залі засідань парламенту, оскільки поліція не має права туди заходити.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю виданню «Фокус».

Журналіст поцікавився, чи не здається йому, що з моральної точки зору саме народні депутати є головними порушниками карантину в країні, адже вони часто ходять в Раду без масок. На що Разумков відповів:

Відео дня

"Ні, я так не думаю. Є неприємні приклади, які я бачу з трибуни ВР: хтось ходить в "дірявих" масках, хтось взагалі без маски. Було багато дискусій у залі про впровадження штрафів, але ми не можемо накладати їх самостійно, а поліція до зали ВР заходити не має права. Наскільки мені відомо, нікого з депутатів не штрафували за відсутність маски. Хоча було б непогано і правильно".

Читайте такожВідсьогодні підприємців штрафуватимуть за допуск людей без масок: за що передбачено покарання та на яку суму

Карантин в Україні: що відомо

  • З 8 січня в Україні введено локдаун. Йдеться про посилені карантинні обмеження з метою протидії поширенню коронавірусу. Діятиме він до 24 січня.
  • Після січневого локдауну Міністерство охорони здоров'я України планує перейти до адаптивного карантину.
  • Загалом же режим карантину в Україні встановлено до 28 лютого.