Кажани не можуть виживати на морозі / фото facebook.com/KharkivBatGroup

Зооволонтери просять українців не викидати на вулицю знайдених в своїх домівках кажанів, а натомість звертатися до відповідних організацій, які опікуються рукокрилими.

Читайте такожУ Запоріжжі зі смітника врятували колонію червонокнижних кажанів (відео)

Відповідне повідомлення розміщене на Facebook-сторінці Ukrainian Bat Rehabilitation Center, що займається порятунком рукокрилих з усієї країни.

Відео дня

Справа в тому, що рукокрилі, багато з яких віднесені до Червоної книги України, часто обирають для зимівки фасади житлових будівель. У разі такої знахідки, багато власників приміщень повідомляють відповідні служби чи волонтерські організації. В такому випадку по тварин приїжджають спеціалісти та перевозять їх у реабілітаційний центр.

Втім, на жаль, далеко не всі українці проявляють людяність. Так, активісти родповіли одразу про два нещодавні випадки, коли люди просто викинули знайдених кажанів помирати на морозі.

Волонтери просять звертатися до них, якщо ви знайдете кажанів у себе в приміщенні / фото facebook.com/KharkivBatGroup

"Приклад людської жорстокості. Кажани були викинуті з багатоповерхівки на вулицю при морозі -15 градусів. Спочатку нам повідомили про знахідку в Херсоні, вулиця Покришева. Алена Беспалько поїхала рятувати, але було вже запізно, кажани провели на землі добу, зі слів жителів будунку. 16 рудих вечірниць - всі загинули. Наступного дня в Івано-Франківську Мар‘яна Рарик рятувала викинутих кажанів на прибудинковій території багатоповерхівки по вулиці Угорницька. 78 вечірниць загинули, 23 - вижили, але в тяжкому стані. І зараз на реабілітації", - повідомили зоозахисники.

Ціла колонія кажанів загинула через те, що їх просто викинули на вулицю в мороз / фото facebook.com/KharkivBatGroup

Вони також пояснили, що кажани не можуть вижити при морозі за вікном. Натомість авжди є люди, готові допомогти, варто лище пошукати їх. 

Порятунок тварин в України