До морозива потрапив етиленоксид / фото ua.depositphotos.com

У морозиві, яке продавалося в супермаркеті відомої мережі, знайшли небезпечну для здоров'я людей речовину.

Як повідомили в Держпродспоживслужбі, у добавці-стабілізаторі знайдено етиленоксид. Це речовина, яка використовується для дезінфекції медичних інструментів.

"До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в добавці-стабілізаторі, що додавалась у морозиво "Mars Wrigley Confectioner", - йдеться в повідомленні.

Виробником морозива є Франція, до України його завезли з Румунії, кінцевий термін використання до 31 березня 2023 року.

Читайте такожВ Україні посилять контроль за якістю морозива

У Держпродспоживслужбі закликали продавців негайно вилучити морозиво з продажу.

"Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу терміном не більше двох робочих днів", - йдеться в повідомленні.

Реакція імпортера морозива

Як повідомили УНІАН у "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", вони відразу після отримання повідомлення вилучили морозиво з продажу в усіх своїх супермаркетах для його подальшої утилізації.

"20 липня 2021 року компанія, яка є постачальником товарів "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", направила термінове повідомлення про виявлення перевищення допустимих норм етиленоксиду в одному з компонентів морозива ТМ Snickers, Bounty та Twix, яке виготовляється у Франції. У той же день у терміновому порядку зняли вказаний товар з реалізації у всіх своїх двадцяти шести ТЦ METRO в Україні для подальшої утилізації відповідно до внутрішніх процедур компанії. Подальші поставки цієї партії морозива наразі заблоковані", - йдеться в повідомленні.

У "МЕТРО" також зазначили, що французький виробник відкликав партію морозива з перевищенням вмісту небезпечної речовини відповідно до законодавства ЄС. При цьому, в Україні відсутні законодавчо встановлені норми щодо рівня допустимості етиленоксиду в морозиві.

Етиленоксид - канцерогенна речовина, яку часто використовують для стерилізації медичного обладнання. За звичайних умов перебуває у газоподібному стані.

Вас також можуть зацікавити новини