На Херсонщині - небувалий врожай кавунів / скріншот

У Херсонській області фермери у відчаї викидають на смітник кавуни, які не змогли розпродати. По півтори тонни врожаю збирається лише з одного маленького поля.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Житель села Виноградове, який зняв цей процес на відео, каже, що кавунів у нього вродило так багато, що не встиг усе реалізувати. Причіп з кавунами привіз додому й висипав на город. 

У регіоні цьогоріч спостерігається небувалий врожай кавунів - їх уродило втричі більше, ніж зазвичай, а ціна на них є дуже низькою. Втім, продати врожай не вдається навіть по 50 копійок за кілограм. 

Читайте такожНа Полтавщині виростили ягідку вагою 32 кілограми (фото)

Нині на полях залишаються сотні тон незібраних баштанних - їх переорюватимуть разом із землею. Примітно, що збитків здебільшого зазнають власники невеликих полів. 

Наступного року вони обіцяють сіяти кавунів у рази менше. 

"Продавали п'ять днів - ніхто не купив. А що з ними робити? Будемо їх вивертати... "Оптовий покупець" купив кавун у нас", - каже автор відео.

Обвал цін на кавуни:

На початку серпня 2021 року з Херсона до Києва відправили традиційну баржу з кавунами. 500 тонн кавунів вантажили цілий день. Сорт один - смугастий херсонський.

16 серпня 2021 року до Києва по річці Дніпро відправили ще одне судно з 350 тоннами херсонських кавунів

В останні дні серпня торгові мережі Києва знизили ціни на кавуни.

15 вересня повідомлялося, що ціни на кавуни в Україні залишаються на одному з найнижчих рівнів.