Зеленський заявляє, що українці вже менше бояться земельної реформи / фото instagram.com

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що українці вже менше бояться земельної реформи, і з 1 липня, коли стартує ринок землі, вона "не поїде на поїздах до інших країн світу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві.

Читайте такожВ Україні будуть по-новому контролювати операції з землею: що змінитися

Відео дня

Президент зазначив, що люди вже менше бояться земельної реформи.

"Вже бачать, що ні в кого нічого не забрали, а з 1 липня у людей вже буде можливість бути просто власниками землі. І, думаю, що з 1 липня не поїде на поїздах земля до інших країн світу, я думаю, вона вся залишиться. Я думаю, ніяких сюрпризів не буде", - сказав він.

"Там багато чого треба зробити, земельна реформа і всі ці законодавчі ініціативи - це початок, багато підзаконних актів, реєстри, кадастри й т.ін. – немає ще всієї програми зрошення - багато речей, але початок є цієї реформи. Мені здається, це важливо", - додав глава держави.

Президент зазначив, що люди заспокоюються, коли бачать, що ніхто ні в кого нічого не забрав.

"Будуть якісь перешкоди, якісь проблеми - буває, будь-яку проблемну ситуацію можна виправити, якщо є бажання", - резюмував Зеленський.

Запуск ринку землі в Україні

  • 28 квітня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон, який запроваджує ринок сільськогосподарських земель в Україні з липня 2021 року.
  • Закон передбачає поетапну земельну реформу: з 1 липня 2021 року купувати сільськогосподарські землі зможуть тільки фізособи - громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. На другому етапі, з 1 січня 2024 року розмір концентрації збільшиться до 10 тисяч гектарів, а купувати землі зможуть також юридичні особи.