Ілюстрація REUTERS

Оператор газотранспортної системи України держкомпанія «Укртрансгаз» виконала 65% робіт з ремонту та модернізації об'єктів газотранспортної системи України в рамках плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 роки, повідомляє компанія.

Читайте також«Нафтогаз» знизив ціну газу для населення: скільки платитимемо

«На сьогодні завершено 8 з 13 комплексів планово-профілактичних робіт (ППР) згідно з графіком на 2019 рік, попередньо погодженим з "Газпромом" і операторами ГТС сусідніх країн. Виконання комплексу ППР №6 перенесено на вересень-жовтень», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії відзначили, що в цілому, ремонтні і профілактичні роботи були проведені на 27 компресорних станціях, які забезпечують транспортування газу основними магістральними газопроводами, у тому числі Уренгой-Помари-Ужгород, "Прогрес", "Союз" та інших.

«За травень-липень 2019 року згідно з графіками виконання виробничих програм було обстежено 113,2 км трубопроводів, здійснено капітальний ремонт 8,3 км магістральних газопроводів і 7 газоперекачувальних агрегатів, а також відновлено 2679 км ліній зв'язку та 15 км ліній електропередач на об'єктах ГТС», - повідомляє прес-служба.

Довідка УНІАН. «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, якими природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС.

100% акцій «Укртрансгазу» знаходяться у власності НАК «Нафтогаз України».