Від підписання договорів з "Нафтогазом" залежить своєчасний початок опалювального сезону / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закликає виробників теплової енергії якомога швидше підписати договори з постачання природного газу в опалювальному сезоні 2019-2020 років, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також"Нафтогаз" заявляє про загрозу зриву опалювального сезону для частини Києва

Зазначається, що проекти відповідних договорів вже розіслані електронною поштою всім тепловиробникам та оприлюднені на сайті "Нафтогазу".

Відео дня

У компанії підкреслюють, що від своєчасного підписання договорів з "Нафтогазом" та включення виробників теплової енергії до Реєстру споживачів залежить своєчасний початок опалювального сезону в Україні та подача тепла в оселі одночасно з настанням холодів.

"Нафтогаз" також звертає увагу, що компанія очікує прийняття НКРЕКП постанови "Про внесення змін до правил постачання природного газу", яке дозволить не застосовувати фінансові санкції до підприємств-виробників теплової енергії (у тому числі ОСББ з власними котельними), фактичне споживання газу якими відрізняється від замовлених обсягів.

Після прийняття цієї постанови "Нафтогаз" планує внести відповідні зміни в договори з виробниками тепла. Щоб уникнути додаткового фінансового навантаження на тепловиробників, зараз граничний розмір допустимого відхилення фактичного споживання газу від замовлених обсягів змінено з 5 на 10%.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз України" планує до наступного опалювального сезону суттєво збільшити запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) – до 20 мільярдів кубометрів, щоб нівелювати негативні наслідки можливого припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.

До початку опалювального сезону 2018-2019 років наша країна накопичила в ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.