фото УНІАН

Найбільша нафтовидобувна компанія України "Укрнафта" в січні-серпні 2019 року сплатила до бюджетів усіх рівнів 4,89 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, з цієї суми 244,9 мільйона гривень були спрямовані в місцеві бюджети.

Читайте також"Укрнафта" у липні збільшила видобуток нафти

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

Згідно з повідомленням, найбільші суми отримали громади та бюджети Сумській (104,3 мільйона гривень), Івано-Франківській (53,8 мільйона гривень) та Полтавській (39 мільйонів гривень) областей.

Відзначається, що надходження від рентної плати залежать від обсягу видобутку вуглеводнів в тому або іншому регіоні та використовуються громадами переважно для реалізації локальних інфраструктурних та соціальних проектів.

Також прес-служба повідомила, що за серпень у бюджети всіх рівнів "Укрнафта" сплатила 527,6 мільйона гривень рентної плати, у тому числі 26,4 мільйона гривень - до місцевих бюджетів.

Як повідомляв УНІАН, "Укрнафта" у 2018 році сплатила до бюджетів всіх рівнів 7,8 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, що на 36,7% більше показника за 2017 рік, з цієї суми 389,3 мільйона гривень були спрямовані в місцеві бюджети.

Компанія у 2018 році збільшила видобуток нафти з конденсатом, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, на 5% - до 1,448 мільйона тонн, а видобуток газу скоротила на 2,3%, до 1,082 мільярда кубометрів.

Наприкінці 2017 року в Україні було внесено низку змін в Податковий кодекс. Одним з них стало обов'язкове відрахування до місцевих бюджетів 5% ренти, яку платять нафтогазові компанії (95% надходять до держбюджету).

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.