Гончарук зазначив, що його знову "радує" місто Сміла / фото УНІАН

Кабінет міністрів України створив робочу групу під головуванням міністра розвитку громад і територій Олени Бабак для нормального запуску опалювального сезону в країні.

Читайте такожУкраїна готова до проходження опалювального сезону – прем'єр

Про це в ході брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відео дня

"Опалювальний сезон у нас традиційно стартує складно в країні. Багато міст, підприємств, які надають населенню послуги, що мають борги, судові справи, проблеми з інфраструктурою, хтось не може отримати номінацію у "Нафтогазу", щоб закуповувати газ. Ці питання ми сьогодні обговорювали. Є низка складних питань, наприклад, місто Сміла, яка нас знову "радує". Минулого року це була ціла історія, в тому числі, і з навколополітичними заявами та діями, зі зриванням пломб, перекриванням, викопуванням труб", - сказав Гончарук.

"Цього року ми хочемо не допустити цього, щоб не перетворювати буденна подія – підготовку до опалювального сезону в політичне шоу. Тому сьогодні, в тому числі, було прийнято рішення про створення робочої групи під головування Олени Бабак, яка повинна дати оцінку того, що там відбувається і через 2-3 дні запропонувати уряду, як вийти з тієї непростої ситуації, яка склалася", - додав він.

Прем'єр-міністр підкреслив, що "люди не мають відповідати за безгосподарність і недолугість окремих чиновників".

"Хочу запевнити суспільство, що ми поставили за мету, щоб жодна людина не позбувся тепла. Люди не повинні відповідати за безгосподарність і недолугість окремих чиновників. Ми зробимо все від нас залежне, щоб Україна увійшла в опалювальний сезон без проблем", - заявив Гончарук.