Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі заявив про шанс підписати новий транзитний договір з Російською Федерацією на кращих умовах, ніж були до цих переговорів.

Читайте такожУ Німеччині оцінили втрати України, ЄС і Росії від зупинки транзиту газу

Про це голова держави повідомив журналістам під час прес-підходу в Парижі.

Відео дня

"Я не можу поки нічого говорити, тому що немає поки договору (на транзит російського газу через територію України після 2020 року - УНІАН), але я впевнений, що у нас більше шансів його підписати на кращих умовах, ніж до цього обговорювали наші представники, коли були дуже складні кілька зустрічей, які були принципово без відповідей", - заявив він.

Зеленський зазначив, що не має наміру зараз обговорювати деталі переговорів, але "мова не йде про контракт на один рік, всі зняли це з обговорення. Тобто мова йде про "скільки-то років, я так думаю, буде більше. Я наполягав на максимально амбітних умовах, вигідних Україні та Європі, - на десяти роках".

"Дуже складно, коли одна сторона наполягає на один рік, а ми наполягаємо на десяти. Я думаю, ми щось знайдемо посередині. Мені так здається", - додав він.

Крім того, Зеленський підтвердив готовність України отримувати газ з Росії в рахунок погашення 3 мільярди доларів боргу "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.