Кабмін отримав в управління "Енергоатом" / фото energoatom.com.ua

Уряд передав НАЕК "Енергоатом", "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар", "Калуська Теплоелектроцентраль-нова", "Лисичанська теплоелектроцентраль", а також "Укргідроенерго" і "Нижньодністровська ГЕС" в управління Кабінету Міністрів.

Читайте також"Центренерго" звинуватило ДТЕК Ахметова у зриві поставок вугілля та підвищенні цін на паливо

"За дорученням президента, управління "Енергоатомом", "Укргідроенерго", "Нижньодністровської ГЕС" і трьома теплоелектроцентралями переходить безпосередньо до Кабінету міністрів", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

Відео дня

При цьому, раніше зазначені компанії перебували в управлінні Міністерства енергетики.

Водночас Шмигаль доручив Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Міністерству енергетики розробити рішення про передачу в управління Міністерству енергетики державних компаній: "Укренерго", "Магістральні газопроводи України", "Оператор ринку".

Він підкреслив, що це дуже важливе рішення, яке сприятиме інтеграції України в європейські енергоринки.

Довідка УНІАН

  • В рамках Третього енергетичного пакету ЄС і взятих на себе Україною зобов'язань при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, необхідно розділити функції постачальників і операторів системи розподілу.
  • Відповідно, уряд зобов'язаний передати в управління різним відомствам постачальників електричної енергії та оператора системи розподілу, а також постачальників природного газу та оператора, що здійснює діяльність з його транспортування.