Фото УНІАН, Гонтар Володимир

Політична сила «ЗА МАЙБУТНЄ» зареєструвала у Верховній Раді постанову № 4609 про звернення до Кабінету Міністрів щодо скасування підвищення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на їхнє підвищення.

Про це повідомляє сайт партії. 

Згідно з текстом постанови, парламент рекомендуватиме уряду, крім введення мораторію, розробити та внести на розгляд парламенту зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення.

Відео дня

Також народні депутати з групи «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагають здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, встановленої відповідно до актів Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як зазначають у партії, з ініціативи «ЗА МАЙБУТНЄ» місцеві ради по всій Україні скликають позачергові сесії через підвищення тарифів. Вони вимагають від президента, уряду і Верховної Ради скасувати нові тарифи та ввести мораторій на їхнє підвищення.  Відповідне звернення вже ухвалили обласні та міські ради у Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Миколаївській та Черкаській областях.