Посли G7 висловлюють свою стурбованість ситуацією / фото ua.depositphotos.com

Посли країн "Великої сімки" (Великобританія, США, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) закликають уряд України швидко врегулювати питання управління Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Про це йдеться в офіційному Twitter-акаунті головування Великої Британії в "групі підтримки" послів G7 в Україні.

Читайте такожЗеленський обговорив з держсекретарем США ситуацію в " Нафтогазі"

Відео дня

"Посли G7 висловлюють свою стурбованість тим, що уряд України як головний акціонер НАК "Нафтогаз України" і наглядова рада компанії поки не досягли узгодженого рішення, яке дозволить чинній раді виконувати свої обов'язки незалежно", - заявили дипломати.

"Ми закликаємо уряд швидко розв'язати це питання способом, який відображає заявлену прихильність міжнародним стандартам корпоративного управління, і продовжити удосконалення законодавчої бази з управління державними підприємствами відповідно до цих стандартів", - заявили посли G7.

Що цьому передувало

28 квітня Кабінет Міністрів припинив повноваження членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.

30 квітня члени наглядової ради НАК зібралися на позачергове засідання. Всі члени ради "Нафтогазу", які були присутні на позачерговому засіданні, подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень.

Припинення повноважень набуде чинності 14 травня.

5 травня члени правління "Нафтогазу України" закликали уряд врегулювати ситуацію з наглядовою радою компанії, яка подала у відставку.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що ротація в керівництві "Нафтогазу" відбулася відповідно до законодавства.