ОПЕК+ домовилася не збільшувати видобуток нафти / фото REUTERS

Країни ОПЕК+ за підсумками засідання в четвер, 4 березня, вирішили зберегти в квітні поточний рівень скорочення видобутку нафти для всіх країн Альянсу.

Винятком стали Росія і Казахстан, які зможуть збільшити виробництво відповідно на 130 тисяч і 20 тисяч барелів на добу, пише DW.

При цьому Саудівська Аравія продовжить на квітень дію добровільно взятих нею зобов'язань щодо додаткового скорочення видобутку на 1 млн барелів на добу.

Відео дня

Низці країн ОПЕК+ було дозволено компенсувати недоскорочені обсяги видобутку нафти до кінця липня.

Всі учасники угоди відзначають, що, попри позитивні новини - зростання попиту і початок масової вакцинації від коронавірусу, - на нафтовому ринку зберігається багато ризиків.

Читайте такожНа тлі пандемії Емірати можуть вийти з ОПЕК + та обвалити ринок нафти-Bloomberg

Засідання розглянуло щомісячний звіт, підготовлений Об'єднаним технічним комітетом (JTC), включаючи дані про видобуток нафти за лютий, і відзначило позитивні результати країн-учасниць. Загальна відповідність первісному рішенню склала в лютому 103%.

Рішення ОПЕК продовжити загальну політику скорочення видобутку призвело в четвер до значного зростання цін на нафту.

Так, ціна травневого ф'ючерсу на нафту марки Brent виросла на 5,09% до $67,33 за барель, випливає з даних торгів на Лондонській біржі ICE на 18:41 за київським часом, пише РБК. Квітневий ф'ючерс на нафту WTI зростає на 5,23%, до $64,49.

Наступні зустрічі міністрів JMMC і країн ОПЕК+ заплановані на 31 березня і 1 квітня 2021 року відповідно.

Вас також можуть зацікавити новини