Ілюстрація REUTERS

 Кабінет міністрів виділив "Укроборонпрому" 32 млн грн на поворотній основі, щоб держконцерн провів фінансовий аудит своєї діяльності.

Читайте такожГройсман хоче змінити закон про секретність даних держоборонзамовлення

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

"Ми виділяємо сьогодні на поворотній основі 32 млн грн для «Укроборонпрому», щоб «Укроборонпром» почав глибокий фінансовий аудит своєї діяльності», - сказав прем'єр.

Також Гройсман повідомив, що уряд підготував законопроект, що дозволяє зробити більш відкритим використання коштів держоборонзамовлення.

«Ми вносимо законопроект щодо прозорої роботи «Укроборонпрому», все, що стосується військової техніки і закупівель в цій сфері, це те, що ми обіцяли на попередньому засіданні уряду», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня прем'єр Гройсман заявив, що уряд зобов'яже «Укроборонпром» протягом десяти днів визначитися з виконавцем міжнародного фінансового аудиту діяльності держконцерну.

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більш як сто підприємств ОПК України.