ДФС підбила підсумки деклараційної кампанії / фото УНІАН

 За підсумками цьогорічної кампанії декларування українцями доходів, отриманих упродовж минулого року, до бюджету надійшло 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, а також майже 440 млн грн військового збору.

Читайте такожУ Зеленського виступили за загальне декларування і розповіли, кого варто від нього звільнити

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на 1 серпня цього року збільшилася порівняно з минулим роком не лише кількість поданих громадянами декларацій про майновий стан і доходи на 14 тисяч і задекларованих доходів на 27 млрд грн, а й сума узгоджених до сплати податкових зобов'язань.

«Так, з податку на доходи фізичних осіб - додатково понад 1 млрд грн, з військового збору приріст майже 200 млн грн. Це свідчить про активну громадянську позицію українців і високий рівень податкової свідомості», - відзначили в прес-службі.

Також повідомляється, що найбільші суми податку на доходи фізичних осіб сплачено декларантами Києва в розмірі 2 млрд грн, далі йде Київська область з показником сплати даного податку в 120 млн грн, Харківська й Одеська області - 106 млн грн і 104 млн грн відповідно.

Аналогічно розподілилися й податкові зобов'язання з військового збору: в Києві це майже 278 млн грн, у Київській області - 16 млн грн, у Харківській й Одеській областях - по 14 млн грн.

«Безумовним рекордом надходжень до бюджету є сплата жителем міста Києва податкових зобов'язань у сумі майже 1 млрд грн», - додали в прес-службі.

У ДФС нагадали, що якщо платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, зазначену в поданій декларації за 2018 рік (термін сплати - 31 липня 2019 року), то такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу згідно з Податковим кодексом України.

Як повідомляв УНІАН, під час деклараційної кампанії 2019 року українці задекларували загальний дохід у сумі 83,6 млрд грн, отриманий за підсумками 2018 року, що майже на 26 млрд грн, або на 45%, більше, ніж минулого року. З них троє громадян задекларували доходи понад 1 млрд грн.