Олексій Гончарук / REUTERS

Завданням нового уряду є зростання української економіки мінімум на 40%. Як передає кореспондент УНІАН, про це на нараді з президентом Володимиром Зеленським заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожГончарук назвав короткострокові завдання Кабміну

"Ми поставили собі за мету, щоб у найближчі п'ять років українська економіка зросла мінімум на 40%. Це дуже амбітне, але реалістичне завдання. У нас є серйозна команда для цього в Міністерстві економіки", - сказав прем'єр.

Відео дня

За словами Гончарука, реалізація цього завдання призведе до появи одного мільйона нових робочих місць, що також є одним із пріоритетних завдань уряду.

Як повідомляв УНІАН, перед своїм призначенням на посаду прем'єра з трибуни Верховної Ради 29 серпня Гончарук заявив, що головним завданням нового уряду є економічне зростання.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що в наступні роки економіка України зростатиме на рівні 5-7% ВВП.

Зростання реального ВВП України в 2018 році прискорилося до 3,3% з 2,5% у 2017 році і стало максимальним за останні 7 років.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.

Національний банк у липні підвищив прогноз щодо зростання реального ВВП України в 2019 році до 3% з 2,5%, прогнозованих раніше.

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прогнозують зростання економіки України в поточному році на 2,7%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, у 2019 році зростання економіки України сповільниться до 2,8%.