Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів затвердив радників для чотирьох об'єктів великої приватизації.

Читайте такожЗеленський доручив Кабміну передати 500 підприємств для малої приватизації

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу після сьогоднішнього засідання уряду.

Відео дня

"Це технічне рішення. Ці радники мають підготувати ці чотири об'єкти великої приватизації до процесу приватизації. Це професіонали, які мають вивчити ситуацію на цих об'єктах і порадити уряду, що з ними робити і яким чином їх краще приватизувати, або на даному етапі їх краще взагалі не приватизувати", - сказав він.

Як зазначив на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні Кабміну йдеться про вугільну компанію "Краснолиманська", Об'єднану гірничо-хімічну компанію, Одеський припортовий завод та завод "Електроважмаш".

За його словами, Кабмін не лише затвердив радників, але й зобов'язав Фонд держмайна оплатити їх послуги. При цьому оплата складається з фіксованої частини та відсотків за наслідками продажу активів.

Так, радник з продажу вугільної компанії "Краснолиманська" - компанія "Конкорд Консалтинг" - отримає 6,5 мільйона гривень та 1,7% від суми продажу підприємства.

По Об'єднаній гірничо-хімічній компанії винагорода становить 12,258 мільйона гривень та 1% від суми продажу підприємства. Радником по даному підприємству виступає "БДО Корпоративні фінанси".

dozor.kharkov.ua

Радник з продажу заводу "Електроважмаш", компанія "КПМГ Україна", отримає 7,682 мільйона гривень і 1,49% від суми продажу підприємства.

Радник з продажу Одеського припортового заводу, компанія Pericles Global Advisory LLC, отримає 855 тисяч доларів і 1,74% від суми продажу підприємства.

Як повідомляв УНІАН, у серпні минулого року Фонд держмайна України (ФДМУ) підписав договір з інвестиційним радником з приватизації Одеського припортового заводу Pericles Global Advisory LLC.

У вересні минулого року ФДМУ уклав договори з інвестиційними радниками, які залучені для продажу інших об'єктів великої приватизації.

Так, був підписаний договір з компанією "KPMG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting для підготовки до продажу ДП "Завод "Електроважмаш".

Крім того, був підписаний договір з "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners для підготовки до приватизації підприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська", "Президент Готель" та "Індар".

Також ФДМУ підписав договір з "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та ASSET EXPERTISE для підготовки ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Проте пізніше результати конкурсу з відбору радників були оскаржені в суді.