Ілюстрація REUTERS

Провідні експерти державних та недержавних інституцій прогнозують, що зростання валового внутрішнього продукту України в 2020 році становитиме 3,2%, тоді як раніше цей прогноз становив 3%.

Читайте такожЩо з доларом в Україні: Нацбанк пояснивши коливання на валютному ринку

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, такий висновок був озвучений під час чергової дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозу, яка проводилася в міністерстві.

Відео дня

«Враховуючи прогнозні оцінки експертів, консенсусна оцінка становить: зростання ВВП очікується на 2019 рік на рівні 3,2% (в порівнянні з попередньою оцінкою 2,7% станом на квітень 2019 року) і прогнозується на 2020 рік на рівні 3,2% (3% попередня оцінка відповідно)», - сказано в повідомленні.

Що стосується прогнозу щодо інфляції, то вона становитиме, відповідно, 7,2% і 6,3%, а за обмінним курсом гривні до долара – 26,3 і 27,3 грн/дол. у середньостроковому розрахунку.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% у рік.