Ілюстрація REUTERS

Електронна онлайн-платформа OpenDataBot запустила новий сервіс безкоштовної здачі податкових звітів для фізичних осіб-підприємців (ФОП). Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїнці можуть перевірити онлайн, який бізнес сплачує єдиний податок (інфографіка)

«Ми запускаємо подання звітів у податкову для ФОП в OpenDataBot. Тепер, коли настає час звітувати, вам досить відповісти на кілька простих запитань і підписати ЕЦП (електронний цифровий підпис - УНІАН) - і ваш звіт до податкової», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії повідомили, що зараз понад 55 тис. підприємців з допомогою платформи OpenDataBot стежать за своїм податковим статусом, статусом податкового боргу та єдиного податку.

Відзначається також, що кожен ФОП повинен регулярно подавати звітність в податкову службу, а якщо пропустити зазначений термін, то можна отримати штраф або втратити статус платника єдиного податку.

Крім того, багато ФОПів працюють не за місцем реєстрації, тому візит в своє відділення податкової означає додаткові часові та грошові витрати.

«Щоб вчасно подати звіт, ви можете найняти бухгалтера на аутсорсингу або скористатися платними онлайн-сервісами з ведення бухгалтерії, що вимагає щомісячних витрат, які можуть виявитися істотними для дрібного підприємця. Можливість легко і безкоштовно зробити звіт самому в електронному вигляді економить час і кошти і робить ведення бізнесу простішим», - цитує прес-служба засновника OpenDataBot Олексія Іванкіна.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України спільно з платформою OpenDataBot запустили новий сервіс для онлайн-моніторингу змін у держкомпаніях.

Раніше електронний онлайн-сервіс OpenDataBot презентував функцію перевірки модельного статуту компанії в режимі реального часу.

Довідка УНІАН. OpenDataBot - платформа для роботи з державними відкритими даними. Компанія збирає, об'єднує і аналізує дані основних публічних реєстрів країни.

Сервіс працює в популярних месенджерах - Telegram, Facebook Messenger, Skype, Viber - і дозволяє отримати актуальну інформацію про компанії.