Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства знизило прогноз надходжень від приватизації держпідприємства "Укрспирт" до 2-3 млрд грн, що вдвічі менше, ніж очікується в Офісі президента.

Читайте такожМайже чверть заводів "Укрспирту" знаходяться в незадовільному стані - результати аудиту

Про це повідомив заступник міністра з питань аграрної політики Тарас Висоцький під час презентації результатів аудиту "Укрспирту" в Кабінеті міністрів.

Відео дня

"Об'єктивно, беручи до уваги стан (заводів "Укрспирту" - УНІАН), ми оцінюємо це в 2-3 млрд грн. На жаль, раніше озвучені показники були завищені", - сказав він.

Також він повідомив, що міністерство планує повністю завершити приватизацію об'єктів держпідприємства до 1 липня 2021 року.

"Основне, тобто набуття чинності закону і початок приватизації, до 1 липня 2020 року. Потім ще буде рік, до 1 липня 2021 року, коли буде заборона на будівництво нових заводів - тоді може залишитися ще 10-20% неприватизованих об'єктів, і буде час це завершити", - сказав він.

"Сподіваємося на перший продаж вже в першому кварталі 2020 року", - додав Висоцький.

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками Офісу президента, надходження від приватизації "Укрспирту" можуть становити близько 5 млрд грн.

За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, збитки для бюджету України через тіньовий ринок спирту можуть сягати 10,5 млрд грн.