Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України почала тестувати новий безкоштовний сервіс для спрощення розрахункових процедур - програмний реєстратор розрахункових операцій (РРО) «пРРОсто», повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Читайте такожБільшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОПів - опитування

«пРРОсто »взаємодіє через Інтернет із сервером податкової служби через відкритий програмний інтерфейс і виконує функції: формування, підпис, відправка і видача чеків встановленого формату, відкриття і закриття зміни, перегляд даних тощо», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Додаток доступний на всіх смартфонах і планшетах з операційними системами Android і iOS. Записатися на бета-тестування можна до 9 січня.

Як наголошується в повідомленні, після тестування і врахування побажань користувачів додаток буде вдосконалюватися для подальшого використання.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня 2019 року ухвалила закон, який дає змогу використовувати програмні РРО поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорій використовувати РРО. При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізосіб, а також фізосіб-підприємців (ФОПів), які входять у першу групу оподаткування.