Приватбанк почав кредитувати бізнес за держгарантіями / фото УНІАН

Приватбанк відкрив кредитування підприємців та МСБ за програмою державних гарантій.

Читайте такожКабмін вирішив здешевити іпотечні кредити: на яке житло буде компенсація

Про це повідомляє прес-служба банку.

Відео дня

Зазначається, що тепер бізнес-клієнти, які підходять під критерії, затверджені постановою Кабміну №1151 від 25.11.2020, зможуть отримувати фінансування в Приватбанку з частковим забезпеченням державними гарантіями. 

"Кредитування під державні гарантії можливо буде також поєднувати з фінансуванням по державній програмі "доступні кредити 5-7-9%", за якою Приватбанк видав вже понад 2,3 тисячі кредитів бізнесу, вдвічі випереджаючи наступний банк-лідер", - заявив керівник Дирекції МСБ Приватбанку Євген Заіграєв.

Подати заявку на отримання фінансування з частковим забезпеченням державними гарантіями можна на сайті Приватбанку.

Торік Приватбанк профінансував майже 25 тисяч бізнес-клієнтів на 8,9 мільярда гривень.

Що цьому передувало

  • 3 вересня Верховна Рада підтримала законопроєкт №3659-д про надання державних гарантій на портфельній основі. 
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо надання державних гарантій на портфельній основі та фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян житлом.
  • Портфельні гарантії – це зобов'язання держави погасити перед банком до 80% кількох кредитів (кредитного пулу) підприємця, якщо він збанкрутує.
  • Передбачається, що державні гарантії на портфельній основі надаватимуться в межах 3% від планових доходів загального фонду держбюджету або близько 30 мільярдів гривень. З них левова частка дістанеться "Укратодору".