На обіцяну допомогу ФОПам 8 тисяч виділили 1,4 мільярда гривень / фото УНІАН

На виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців і найманих працівників уряд спрямував 1,4 мільярда гривень, її отримають близько 175 тисяч громадян.

Про це повідомило Міністерство фінансів України на своєму офіційному сайті.

"З 19 ​​квітня 2021 року розпочався прийом заявок на отримання 8 тисяч одноразової матеріальної допомоги від держави. Підприємці та наймані працівники, діяльність яких була припинена на час перебування області в "червоній" зоні, зможуть оформити заяву на отримання грошової допомоги. Для цього необхідно зареєструватися через додаток або єдиний портал державних послуг "Дія", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після заповнення заяви та перевірки його в реєстрах Пенсійного фонду України підприємці та наймані працівники отримають матеріальну допомогу на свій особистий рахунок.

Читайте такожШмигаль розповів, що відбувається з виплатою обіцяних ФОПам 8 тисяч

Виплата ФОПам 8 тисяч допомоги через карантин

  • 30 березня Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект, спрямований на фінансову підтримку підприємців і найманих працівників, які вимушено припинили роботу в регіонах "червоної" зони карантину через погіршення ситуації із захворюваністю COVID-19.
  • З 19 квітня фізичні особи-підприємці та наймані працівники з регіонів "червоної" карантинної зони отримали можливість подати заяви на отримання 8 тис. грн держдопомоги в мобільному додатку та на порталі Дія.
  • 20 квітня 2021 року стало відомо про те, що ФОПи з "червоних" зон зможуть отримати допомогу тільки через Дію.
  • Того ж дня, 20 квітня 2021 року, ФОПам з "червоних" зон розповіли, скільки разів до кінця року вони зможуть отримати обіцяні 8 тисяч гривень.
  • Станом на 21 квітня заявки на отримання державної допомоги в розмірі 8 тис. грн в разі знаходження того чи іншого регіону в «червоній» зоні карантину подали вже 206 тисяч осіб.