Фото УНІАН

Економічна ситуація в Україні вимагає впровадження передового досвіду європейських країн щодо стимулювання та локалізації виробництва.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи інтерв'ю міністра економіки та фінансів Франції Брюно Ле мера, пише Gazeta.ua.

«Брюно Ле Мер з повним розумінням сприйняв прохання президента Володимира Зеленського, щоб французькі компанії, які беруть участь в українських державних контрактах, розмістили значну частину виробництва в нашій країні. Локалізація при держзакупівлях - абсолютно нормальна європейська практика. Вона не має нічого спільного з примітивним протекціонізмом. Це сучасне стимулювання економії, спрямоване на створення високотехнологічних робочих місць в Україні. Загальновідомо, що це один з пріоритетів українського президента. І характерно, що міністр економіки та фінансів Франції назвав ініціативу Зеленського «цілком законною вимогою», - зазначив політолог.

Відео дня

Раніше в інтерв'ю міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер повідомив, що при виконанні контракту на поставку електровозів компанія Alstom готова локалізувати в Україні до 35% виробництва й обслуговування.