Шмигаль додав, що створення біржі дозволить залучити більше іноземних гравців / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що фондовий ринок і другий етап накопичувальної пенсійної системи в Україні запускатимуть паралельно.

Про це він написав у своєму Facebook.

Читайте такожУкраїнцям розповіли, що на них чекає після запуску накопичувальної пенсії

Відео дня

"Фондовий ринок планується запускати паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи, що сприятиме його розвитку", — написав прем'єр.

Шмигаль додав, що Кабмін ЄБРР, ACC і USAID уклали меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках.

"Це важливий крок для створення Фондового ринку в Україні. Наші громадяни отримають нові можливості у вигляді фінансових інструментів для заощадження та інвестування. Бізнес отримає довгостроковий і дешевший ресурс для розвитку власних підприємств", - зазначив глава уряду.

Прем'єр додав, що в рамках концепції створення Фондового ринку планується розвиток товарної біржі. Зокрема, на цій біржі буде проходити торгівля сільськогосподарською продукцією та енергетичними товарами. Шмигаль додав, що створення цієї біржі дозволить залучити більше іноземних гравців, "від чого точно виграє український бізнес і держава".

Запуск фондового ринку України

У березні Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) підготувала меморандум Кабінету міністрів про взаєморозуміння з Агентством США з міжнародного розвитку USAID та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо створення Українського Міжнародного фінансового центру, який повинен привести до запуску повноцінного фондового ринку в країні.

Український Міжнародний фінансовий центр складатиметься з консультаційної ради, бюро зі зв'язків з інвесторами, арбітражного центру, універсальної біржі та фінансово-інфраструктурного холдингу.

Накопичувальна пенсія в Україні: що необхідно знати

Кабінет міністрів планує у 2021 році почати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна закликала депутатів розглянути законопроект №2683 про впровадження в Україні загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення як невідкладний.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запуск в Україні накопичувальної пенсійної системи в найближчі 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.