фото metinvestholding.com

Група гірничо-металургійних компаній Метінвест повідомила про дострокове погашення більшої частини боргових зобов'язань по лінії передекспортного фінансування.

Як повідомили в Групі, Метінвест достроково погасив 68 мільйонів доларів США по лінії передекспортного фінансування. Після погашення сума заборгованості по цій лінії становить 10 мільйонів доларів США.

Таких показників вдалося досягти завдяки сильним фінансовим показникам і стійкій ситуації з ліквідністю, відзначили в Метінвесті.

Відео дня

Крім цього, групою було погоджено зміну умов в рамках реструктурованої заборгованості Покровської вугільної групи, що увійшла до складу Метінвесту в березні 2021 року, у розмірі 480 мільйонів доларів США - істотно скорочена процентна ставка за цими борговими зобов'язаннями, а термін остаточного погашення перенесено на 2026 рік з можливістю дострокового погашення. Раніше повідомлялося, що в планах Метінвесту - інвестиції в Шахтоуправління "Покровське" у розмірі 4 мільярдів гривень.

Читайте такожFitch переглянуло рейтинг групи "Метінвест" - тепер " стабільний""Ми вдячні нашим партнерам за співпрацю. Зниження боргового навантаження відповідає нашій стратегії проактивного управління структурою капіталу", - прокоментував новину генеральний директор групи Юрій Риженков.

Нагадаємо, Метінвест - один з найбільших платників податків в Україні. У 2020 році компанія збільшила виплату податків на 5% – до 22,1 млрд грн порівняно з 2019 роком.