Метінвест вважає необґрунтованими вимоги АМК щодо придбання Дніпровського металургійного комбінату / фото metinvestholding.com

Компанія "Метінвест" вважає необґрунтованими обмеження Антимонопольного комітету України (АМКУ) для участі в торгах на придбання Дніпровського металургійного комбінату (ДМК).

Про це повідомила прес-служба "Метінвесту".

Так, у разі перемоги на торгах АМКУ має намір зобов'язати "Метінвест" щорічно продавати не менше 12 тисяч тонн чушкового товарного чавуну третім особам протягом 3 років.

Відео дня

У компанії нагадують, що направили звернення в АМКУ для участі в торгах ще у 2020 році, але розгляд заявки затягнувся. 

"Група "Метінвест" вважає встановлювані зобов'язання АМКУ необґрунтованими, терміни розгляду заявки – затягнутими, а ставлення до групи – упередженим", - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що основний сортамент виробленої ДМК продукції не збігається із сортаментом продукції підприємств "Метінвесту". Інші учасники ринку мають можливість задовольнити попит на товарний чавун, тобто компанія виявляється у свідомо програшному становищі при його продажу.

"Встановлення зобов'язань для Групи "Метінвест" знижує інвестиційну привабливість зношених активів ДМК і створює нерівні умови в порівнянні з іншими потенційними учасниками торгів", - заявили в компанії.

У "Метінвесті" додали, що зобов'язання з продажу товарного чавуну третім особам створюють перешкоди для консолідації активів ДМК до складу групи.