фото УНІАН, Микола Тис

На  підготовку до 30-ї річниці Незалежності України уряд планує витратити 5,423 мільярда гривень.

Про це йдеться у висновку Міністерства фінансів до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України".

"Відповідно до фінансово-економічних розрахунків до проекту акта його реалізація потребуватиме коштів з державного та місцевих бюджетів в обсязі 5423,2 млн грн, у тому числі додаткова потреба становитиме 840,5 млн гривень", - йдеться в документі.

Також зазначається, що згідно з інформацією від центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо фінансування підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, додаткова потреба бюджетних коштів, необхідна для реалізації окремих заходів в рамках святкування, становить 1,6 млрд грн.

Читайте такожНа 30-річчя незалежності України відбудеться великий військовий парад

Згідно з документом, святкування фінансуватимуть з державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Як уточнили в Міністерстві фінансів, прогнозована сума витрат в обсязі 5,4 млрд грн  включає витрати на будівництво та модернізацію таких об’єктів, як 6 регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ - Львів - Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо. 

Сума витрат безпосередньо на урочистості прогнозується на рівні 100 млн грн. 

Вас також можуть зацікавити новини