"ПриватБанк" передав дані клієнта заради 69 гривень / Ілюстрація REUTERS

Ще один клієнт "ПриватБанку" поскаржився на його дії, після того, як був атакований колекторами через "борг" у 69 гривень.

Деталі інциденту розповів журналіст Андрій Лохматов, якого обурила політика банку, на своїй сторінці в Facebook.

Як пише Лохматов, кілька тижнів тому він почав отримувати дзвінки з невідомого номера - голос постійно повторював про необхідність "негайно сплатити борг". Здивований журналіст з'ясував, що йому телефонує "юридична фірма", яка займається стягненням боргів. 

Відео дня

Після спроб зв'язатися телефоном і поштою клієнту вдалося поспілкуватися зі співробітницею фірми, яка "у виховному тоні вахтерки з гуртожитку" повідомила йому про наявність боргу банку в розмірі 69 гривень 9 копійок. Для його погашення вона почала диктувати номер розрахункового рахунку.

Читайте такожЗабрали карту, розірвали договір: клієнтка обурилася діями "ПриватБанку"

"Я йду до найближчого відділення ПриватБанку. Але тепер, крім того, що це за борг такий, через який мене тероризують, у мене питання - якого біса мої персональні дані з'явилися у неадекватної тітки, яка влаштовує мені допити. Виявляється, коли я закрив свій ФОП рік тому, але мій бізнес-рахунок в ПриватБанку залишався весь цей час відкритим і відповідно не активним, у мене на балансі не вистачило грошей для оплати 100 грн за користування рахунком за останній місяць його активності й ці смішні 69 грн я залишився винен банку", - пише журналіст. І додає, що за рік банк жодного разу не повідомив його про "борг" - не було ні листів, ні повідомлень.

"Вони замість цього просто заради цих 69 грн віддали мій номер колекторам, записавши мене в список разом зі злісними неплатниками за кредитами, надавши мені, їх постійному клієнту, масу незручностей і роздратування", - зазначає він.

За словами Лохматова, в банку не змогли відповісти, чому його персональні дані отримали сторонні люди.

Реакції з боку банку на пост журналіста в соцмережі поки не послідувало.

Раніше "ПриватБанк" звинуватили в дикій зміні відсотків за кредитами: згодом з'явилася реакція банку.