Тендер "Укрпошти" оголошено в системі Prozorro / facebook ukrposhta

Компанія "Укрпошта" починає процес придбання банку і вже оголосила тендер на відбір оцінювача, який має надати аналітико-консультаційні послуги.

Про це у Facebook повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Читайте також"Укрпошта" хоче побудувати сортувальний центр за $50 мільйонів

Відео дня

"Тиждень почнемо з позитиву, тим більше, що до нього ми йшли довгі 4 роки. І ось коли рішення (нехай і компромісне) затверджено всіма шанованими сторонами, "Укрпошта" починає процес придбання банку", — написав він.

За словами Смілянського, до банку висунуті наступні вимоги: він має бути невеликим, без відділень або з малою їх кількістю (тому що кількість власних відділень "Укрпошти" перевищує 11 тис.) і без портфеля проблемних активів.

"Зараз є 2-3 таких цілі, з якими ми почнемо переговори. Дуже сподіваюся закрити угоду протягом наступних 5-6 місяців", - додав Смілянський.

Крім того, він вже представив кілька макетів карток для нового банку "Укрпошти".

Скриншот з Facebook

Тендер "Укрпошти" на закупівлю послуг з аналізу фінансово-господарської діяльності, податкових та юридичних питань оголошено в системі Prozorro. Очікувана вартість закупівлі - 3,5 млн грн. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 15 червня, дата проведення аукціону — 21 липня.

"Укрпошта" і купівля банку

  • Про плани отримати банківську ліцензію керівництво "Укрпошти" заявляло вже кілька років.
  • У травні 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який дозволив би "Укрпошті" надавати банківські послуги. 
  • Разом з тим в НБУ виступили категорично проти такої ініціативи.
  • У грудні 2020 року Ігор Смілянський заявив, що компанія розглядає питання про покупку банку, і про плани "Укрпошти" вийти на друге місце в Україні за кількістю платіжних карток.