Долар в Україні дорожчає / фото УНІАН

Після плавного, але стабільного зміцнення курс долара в Україні розвернувся. Гривня почала падіння, аналітики прогнозують, що до кінця червня долар подорожчає з 27,1 до 27,3 грн/$.

Про те, як і чому зміниться вартість валюти, пише "Обозреватель".

Читайте такожПеред довгими вихідними гривня ослабла до долара, але зміцнилася до євро"На найближчий тиждень ми очікуємо незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 27,3 грн. Готівковий долар - По 27,1/27,3 грн/$", – розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Відео дня

Аналітик RoboForex Андрій Гойлов каже, що падіння прибутковості облігацій внутрішньої держпозики також може призвести до ослаблення гривні. За його прогнозом, курс буде на рівні 27,35 грн/$.

"Очікуємо курс поблизу 27,20 грн/$", - додає аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Офіційний курс валют на 22 червня

Національний банк України на вівторок, 22 червня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,19 грн / дол., тобто гривня ослабла на 2 копійки у порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 32,29 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 15 копійок в порівнянні з попереднім показником.