false

Якщо ви плануєте звернутися в банк або мікрофінансову організацію для отримання кредиту, вам варто знати, як правильно порахувати відсотки за позикою, щоб не потрапити в неприємну ситуацію. Представники онлайн-сервісу з мікрокредитування Є гроші розповіли про процедуру підрахунку нарахувань за кредитами в різних фінансових структурах.

За словами фахівців Є гроші, банки і МФО нараховують відсотки по-різному. Перші найчастіше роблять підрахунок відсотків за місяць або певний період часу, а в МФО прийнято проводити підрахунок за кожен день використання кредитних коштів. Важливу роль в нарахуванні відсотків грає тип обраної позики. Кожна фінансова установа може пропонувати позичальникам різні кредитні умови в залежності від обраної стратегії.

Від чого залежить нарахування відсотків

Представники сервісу Є гроші пояснили, що нарахування відсотків залежить від чотирьох складових: тіла і терміну позики, процентної ставки і періодичності виплат. Тіло і термін позики - це конкретна сума грошей, яка видається позичальникові для виплати протягом певного відрізка часу (10 днів, місяць, півроку і т.д.). Ціна за надану фінансовою установою послугу - це і є процентна ставка. Періодичність виплат - це дати в кредитному календарі, по настанню яких позичальник повинен виплатити частину заборгованості за умовами кредитного договору.

Відео дня

Стандартний тип договору передбачає виплату відсотків фінансовій установі разом з виплатою тіла кредиту, - пояснюють в Є грошах. Це означає, що плата за надані банком або МФО послуги розподіляється разом з сумою позики на конкретну кількість платежів.

Як порахувати відсотки по кредиту

За словами фахівців Є гроші, насамперед потенційному позичальникові необхідно дізнатися у кредитора розмір процентної ставки і визначити, яку суму він хоче взяти в борг, а також на який період. Після цього необхідно звернути увагу на кількість днів у році (365 - звичайний, 366 - високосний). Ця інформація є базовою і саме по ній можна робити розрахунки за відсотками.

Правильно обчислюємо відсотки за схемою:

  1. Спочатку множимо повну суму позики на вказаний на сайті розмір процентної ставки.
  2. Далі визначаємо кількість днів в році і множимо його на кількість днів, під час яких ви плануєте користуватися наданою позикою.
  3. Останнє обчислення - ділимо перше обчислення на друге і отримуємо готовий розрахунок за відсотками вашої майбутнього позики.

Примітно, що на сайті онлайн-сервісу Є гроші кожен клієнт може порахувати відсотки по кредиту відразу на калькуляторі. Процедура займає всього кілька секунд, адже потенційному позичальникові необхідно всього лише ввести дані і натиснути кнопку "розрахувати". На кожній сторінці онлайн-сервісу є кредитний калькулятор, який визначає суму відсотків в залежності від періоду виплати кредитних коштів. Компанія намагається увійти в становище кожного клієнта і пропонує найбільш вигідні умови кредитування. Тут можна отримати стандартний кредит на 30 днів, скористатися програмою лояльності і навіть оформити велику позику для розвитку власного бізнесу. При цьому кредити оформляються в максимально швидкі терміни, без черг і зайвої бюрократії.