Ілюстрація REUTERS

Влада Гонконгу оцінила грандіозний план зведення штучних островів для розв'язання житлової проблеми міста в 624 мільярдів гонконгських доларів (79,5 мільярда доларів).

Читайте такожОбігнав Токіо та Цюріх: Гонконг ставши найдорожчим містом для проживання іноземців

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на видання South China Morning Post.

Відео дня

"Це буде найдорожчий інфраструктурний проект в історії міста", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мова йде про проект під назвою Lantau Tomorrow Vision. Він передбачає створення двох штучних островів в акваторії, прилеглої до найбільшого тут гористого острова Лантау, та відповідної транспортної інфраструктури. Для цього належить "відвоювати" у моря загалом 1,7 тис. га.

"Передбачається, що на штучних островах буде побудовано 260 тисяч квартир, 70% яких буде відведено під соціальне житло. Насипні роботи планується почати у 2025 році, а перші мешканці зможуть заселитися в будинку до 2032 року", - підкреслює видання.

Гонконгський ринок нерухомості вважається найдорожчим у світі, що пов'язано з браком вільної землі. За цих умов багато будівельних проектів тут ведуться на насипних ділянках біля моря та коштують дуже дорого. Попри дефіцит землі, місцева влада випливає з необхідності не чіпати національні парки та горбисті заповідні зони, на які припадає 40% території цього спеціального адміністративного району Китаю.