фото Метінвест

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) гірничо-металургійної групи "Метінвест" та рейтинги його єврооблігацій до рівня "BB-" з рівня "B+", прогноз стабільний, повідомляється на сайтах рейтингових агентств. Підвищення послідувало за підвищенням країнової стелі України "B" з "B-" 6 вересня. РДЕ "Метінвесту" залишається на дві сходинки вище стелі", - йдеться в повідомленні агентства.

Fitch зазначає, що це пов'язано з комфортним покриттям обслуговування зовнішнього боргу у твердій валюті, а також відповідними бізнес та фінансовими показниками "Метінвесту".

Відео дня

Крім того, міжнародне рейтингове агентство S&P підвищило "Метінвесту" кредитний рейтинг емітента і рейтинги єврооблігацій до "B" з "B-", прогноз стабільний.

S&P вказало, що "Метінвест" за останні 18 місяців продемонстрував збалансовану фінансову політику з відносно низьким рівнем позикових коштів і позитивним вільним грошовим потоком, зберігаючи адекватність розподілу витрат на зростання та доходи акціонерів.

Обидва агентства також присвоїли попередні рейтинги запропонованим новим єврооблігацій "Метінвесту", які група має намір випустити одразу після викупу до 440 мільйонів доларів існуючих єврооблігацій: Fitch – "BB-(EXP)", S&P – "B".

"Пропоновані єврооблігації на суму не менше 500 мільйонів доларів згладять профіль погашення і зміцнять ліквідність", – вважає S&P.

Як повідомлялося, Metinvest B. V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", в січні-червні 2019 року знизила чистий прибуток на 39% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – до 408 мільйонів доларів.

Згідно з попередніми неаудованими проміжним фінансовими результатами за перше півріччя, виручка компанії за звітний період скоротилася на 6% – до 5,82 мільярда доларів, EBITDA знизилася на 33% – до 890 мільйонів доларів.

Загальна заборгованість компанії за січень-червень 2019 року практично збереглася на рівні кінця 2018 року – 2,75 мільярда доларів. При цьому обсяг коштів також практично не змінився і склав 279 мільйонів доларів. Чистий борг зберігся на рівні 2,47 мільярда доларів.

Нагадаємо, консолідований чистий прибуток "Метінвесту" B. V. (Нідерланди) за підсумками 2018 року зросла на 93% порівняно з 2017 роком – до 1,19 мільярда доларів з 617 мільйонів доларів. Виручка збільшилася на 33% – до 11,88 мільярда доларів, EBITDA – на 23%, до 2,51 мільярда доларів.