Ілюстрація REUTERS

Холдингова компанія «Київміськбуд» планує добудувати всі об'єкти корпорації «Укрбуд» за рахунок власних коштів і кредитів від державних банків.

Читайте такожУ "Київміськбуді" запевнили, що добудують житло "Укрбуду"

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір на прес-конференції.

Відео дня

«Інвестори «Укрбуду» не будуть ображені. Їх кошти буде спрямовано лише на їх житлові комплекси. На даний момент у компанії є нерозподілений прибуток, нагромаджений роками, а також ми покладаємось на підтримку держави, Київміськадміністрації і водночас почали переговори з багатьма державними банками щодо кредитування. Я думаю, найближчим часом ми матимемо чіткий план взаємодії з держорганами. Нам потрібна як моральна, так і матеріальна допомога. Я не думаю, що допомога буде з бюджету. Ми говоримо про комерційні позики для того, щоб запустити роботу підприємства», - сказав він.

Кушнір зазначив, що зараз відбувається передача документів на придбані квартири.

«Це не швидкий процес. Є п‘ять будинків, які перебувають на стадії здачі в експлуатацію... Це «Сонячна Рів'єра», «Пектораль», «Гармонія», «Харківський» (дві секції) і «Новомостицька»... Найближчим часом ви побачите здачу цих об'єктів. Вони практично готові. Туди потрібно вкласти ще близько 100 млн грн. Це ми зробимо швидко», - сказав він, додавши, що ці об'єкти повинні бути введені в експлуатацію до кінця січня.

Президент компанії повідомив, що загалом налічується 25 незавершених об'єктів «Укрбуду».

«Щодо решти (20 - УНІАН) об'єктів ми розраховуємо лише приймати документи на них упродовж від трьох місяців до півроку. Тому терміни здачі зміщуватимуться... Але п‘ять об'єктів з 20 перебувають у високій стадії готовності», - наголосив він.

Також Кушнір зазначив, що 20 недобудованих об'єктів запроектовані на 1,5 млн кв. м.

«З них будується і збиралися гроші з людей на 800 тис. кв. м. Грубо кажучи, на 600-700 тис. кв. м не починалося будівництво. Найпроблемніше будівництво - «Чарівне місто», - сказав він.

За словами президента «Київміськбуду», половина недобудованих об'єктів - мінусові, а половина - прибуткові.

«Якщо брати загальне сальдо, то прибуток становить 3-4 млн грн. Але зараз грошей не вистачає. Чи були вкрадені гроші, покаже слідство, але це нас не стосується. Однак майбутній прибуток виведено», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, державна корпорація «Укрбуд» зупинила будівельні роботи на більшості своїх об'єктів. Без житла ризикують залишитися понад 13,7 тис. інвесторів.

12 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що заморожене будівництво житлових комплексів «Укрбуду» завершить компанія «Київміськбуд».

Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належать київській територіальній громаді і перебувають в управлінні Київської міськдержадміністрації. У холдинг входять 40 відкритих акціонерних товариств. Ще 51 підприємство входить в холдинг на правах асоційованих членів. Статутний капітал ХК «Київміськбуд» становить 16,5 млн грн.