У Дніпропетровській області компанія "Автомагістраль-Південь" завершує будівництво мосту через канал Дніпро-Донбас, а також двох транспортних розв'язок. Ці штучні споруди є складовою частиною одного з найважливіших об'єктів програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" - траси Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, що будується "з нуля" в Дніпропетровській і Полтавській областях. Подробиці ходу будівництва повідомляються на офіційній сторінці "Великого будівництва" у Facebook.

Наразі на стометровому мосту, зведеному над каналом Дніпро-Донбас, встановлюються бар'єрне та перильне огородження. Найближчими днями підрядник почне влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття.

Розв'язка, розташована у Петриківському районі, включає шляхопровід завдовжки 75 метрів і завширшки 10,5 м. Його будівництво було розпочато у жовтні минулого року. Тут вже завершено влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття, на цей час вже встановлюється бар'єрне огородження, після чого на фінальному етапі буде нанесена дорожня розмітка і пофарбовані елементи штучної споруди. Розв'язка буде з'єднувати трасу Н-31 з дорогою О041201 "Петриківка-Шульгівка".

Відео дня

Друга розв'язка розміщена у Царичанському районі біля села Проточі над дорогою Т-04-12 "Кам'янське-Жемчужне". Протяжність шляхопроводу тут становить 45 метрів. Його почали будувати в листопаді 2020 року. Зараз уже триває влаштування кріплення конусів і системи водовідведення, незабаром почнеться монтаж перильного і бар'єрного огородження з подальшим укладанням двох шарів асфальтобетону.

Раніше компанія-підрядник "Автомагістраль-Південь" вже побудувала в Дніпропетровській області понад 28 км траси Н-31, яка прокладається "з нуля" і в підсумку забезпечить комфортне сполучення між Дніпром і Києвом. Для завершення будівництва траси в межах Дніпропетровської області дорожникам залишилося прокласти близько 30 км. Їх будівництво почнеться вже цього року.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив про завершення реконструкції мосту через Хаджибейський лиман біля Одеси. Міст був розширений до шести смуг і значно поліпшив транспортне сполучення між Одесою і Києвом.