Наприкінці лютого Корбан викупив частку в компанії у її співзасновника Дмитра Зінченка / Фото УНІАН

Оновлено: 2 березня представники "Цитруса" спростували інформацію про те, що український бізнесмен Геннадій Корбан став співвласником компанії.

Український бізнесмен Геннадій Корбан став власником 50% в ТОВ "ЗТ-Інвест".

Про це свідчать дані реєстру Opendatabot, повідомляє Liga.

Відео дня

За даними Укрпатенту, ЗТ-Інвест володіє доменом і торговою маркою мережі електроніки Citrus.ua. наприкінці лютого Корбан викупив частку в компанії у її співзасновника Дмитра Зінченка.

Частка Корбана в статутному капіталі компанії становить 801500 гривень. Її співвласником також є Григорій Топал.

Цитрус є великою українською спеціалізованою мережею магазинів гаджетів і аксесуарів, створеної у 2000 році. Має понад 52 роздрібних магазинів в 11 містах України. Штат - понад 2600 осіб. Також займається торгівлею через інтернет-магазин.

Читайте такожКорбан заявив, що ЄСПЛ визнав незаконними його затримання, арешт і судовий процес у 2015 році

Нагадаємо, після Революції  Гідності Корбан зайняв пост віце-губернатора Дніпропетровської області. Пізніше, будучи на цій посаді, він критикував військові прорахунки Генерального штабу і Петра Порошенка, який був на той момент президентом. Також він неодноразово заявляв про корупційну діяльність глави держави і його найближчого оточення. В кінці березня 2015 року Геннадій Корбан покинув пост керівника апарату.

За словами Корбана, після його відходу з Дніпропетровської ОДА щодо нього було порушено сім кримінальних проваджень. І вже 31 жовтня 2015 року Корбана затримали. Основними статтями звинувачення були створення злочинного угруповання, розкрадання майна і викрадення людини. 15 березня 2016 року суд змінив запобіжний захід для Корбана з утримання під вартою на домашній арешт, без носіння електронного браслета. А пізніше на підставі дозволу Дніпровського райсуду Києва Корбан виїхав на лікування до Ізраїлю.

Геннадій Корбан також був близьким другом і партнером скандального мера Дніпра Бориса Філатова. У грудні 2015 року Генпрокуратура підозрювала партію Корбана «УКРОП» у виплаті грошей депутатам Верховної Ради за зрив засідань судів. Підозра грунтувалося на виявленій «чорній бухгалтерії», де були відзначені витрати на фінансування депутатів.