В рамках розслідування йдуть перевірки на наявність операцій з відмивання грошей / Ілюстрація REUTERS

Міністерство юстиції США і податкове управління США проводять розслідування проти кріптобіржі Binance, яка є найбільшою в світі.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Читайте такожЗасновник турецької криптобіржі зник з $2 мільярдамиВ рамках розслідування йдуть перевірки на наявність операцій з відмивання грошей.

Відео дня

«Ми дуже серйозно ставимося до своїх юридичних зобов'язань і взаємодіємо з регуляторами та правоохоронними органами», — прокоментувала інформацію агентства прес-секретар Binance Джессіка Юнг.

Вона додала, що компанія не коментує конкретні розслідування.

Криптобиржа Binance

Криптобіржа Binance була заснована у 2017 році. Її очолює Чанпен Чжао. Binance зареєстрована на Кайманових островах і має офіс в Сінгапурі. Єдиної корпоративної штаб-квартири у криптобіржі немає. Після публікації інформації про розслідування токен криптобіржі Binance Coin подешевшав на 9%.

Chainalysis Inc., судово-експертна фірма, в число клієнтів якої входять федеральні агентства США, торій дійшла висновку, через Binance проходить найбільше коштів, пов'язаних зі злочинною діяльністю, ніж через будь-яку іншу криптовалютну біржу.

Американські чиновники неодноразово висловлювали стурбованість з приводу того, що криптовалюта використовується для проведення незаконних транзакцій, в тому числі пов'язаних з крадіжками та наркотиками.