На меткомбінаті імені Ілліча групи "Метінвест" на завершальну стадію вийшов проект з будівництва аспіраційних установок доменної печі №5. 

Цей об'єкт планують ввести в експлуатацію у четвертому кварталі 2021 року. Вартість проекту оцінюється у понад 20 млн дол.

Відео дня

Так, на цей час завершені основні будівельно-монтажні роботи проекту, проводяться випробування регуляції режимів роботи установок, виконуються роботи з благоустрою будівельних майданчиків.

Читайте такожНа "Азовсталі" впроваджують новий екологічний проект для зменшення викидівДо моменту введення об'єкта в експлуатацію запиленість газів, що відходять від приміщень доменної печі №5, не перевищить 20 мг на куб.метр. Це відповідає встановленим нормам, що діють на території України.

"Група "Метінвест" виконує взяті на себе зобов'язання з модернізації промислового обладнання та газоочисних установок. Реалізація проекту з реконструкції п'ятої доменної печі йде за затвердженим графіком", - зазначив начальник відділу охорони навколишнього середовища меткомбінату імені Ілліча Володимир Колодочка.