Зараз готується програма дій уряду / фото прес-служба ДПС

Нову програму дій Уряду України буде подано на розгляд до Верховної Ради до 1 липня.

Про це під час форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко.

Читайте такожШмигаль розповів, у чому суть нової програми дій уряду

Відео дня

"Зараз готується програма дій уряду, яка буде подана в парламент до 1 липня", - сказав він.

За словами Любченка, Міністерство економіки зараз розробляє нову модель економічного зростання і визначає точки зростання.

Програма дій уряду: що необхідно знати

  • У 2020 році парламент двічі відмовився підтримати програму дій уряду Дениса Шмигаля, після чого прем'єр заявив, що Кабмін працюватиме за цією програмою.
  • 3 березня цього року Кабінет міністрів затвердив національну економічну стратегію України до 2030 року.
  • У тексті стратегії зазначено, що її реалізація дозволить забезпечити зростання реального валового внутрішнього продукту України не менше ніж у два рази.
  • Так, серед очікуваних результатів від реалізації стратегії вказується зростання ВВП на душу населення не менше ніж до 10 тисяч доларів США; зростання продуктивності праці - не менше ніж в 1,7 раза, і збільшення чистого припливу прямих іноземних інвестицій не менш ніж до 15 млрд доларів США на рік, починаючи з 2025 року.
  • Планується, що зростання обсягів експорту досягне позначки в 150 млрд доларів США на рік, рівень безробіття знизиться до 6%, а показник гендерного розриву в оплаті праці - до 10%.