Зеленський також наполягає на тому, щоб заборгованість перед лікарями була погашена якомога швидше / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я та Національній службі здоров'я України (НСЗУ) терміново погасити заборгованість з виплат медикам.

Про це Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожСтепанов виступив за підвищення зарплат медикам та назвав цифри

Відео дня

"Дав завдання МОЗ та НСЗУ терміново підготувати проект постанови для погашення заборгованості перед медичними працівниками. А також розібратися в причинах її виникнення і вжити заходів, щоб така ситуація не повторювалася в майбутньому", – написав він. Шмигаль підкреслив, що президент Володимир Зеленський також наполягає на тому, щоб заборгованість перед лікарями була погашена якомога швидше.

Крім того, прем'єр зазначив, що Мінсоцполітики та Мінфін мають розробити проект змін до державного бюджету щодо врегулювання ситуації з виплатою лікарняних.

Доплати та борги

Раніше президент Володимир Зеленський пригрозив звільненням чиновникам через заборгованість перед лікарями.

З 1 вересня 2020 року запроваджено доплати всім медичним працівникам у розмірі 3 тис. 500 грн - лікарям, 2 тис. 500 - середньому медперсоналу та 1 тис. 250 - молодшому медперсоналу. Медикам, які лікують хворих COVID-19, має виплачуватися до 300% надбавки до зарплати.