Проект впроваджуватиметься протягом п'яти років / фото УНІАН Володимир Гонтар

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила проект вартістю 200 млн дол., спрямований на надання підтримки Україні щодо поліпшення ефективності, якості та прозорості системи вищої освіти.

Як повідомила прес-служба організації, реалізація проекту "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" сприятиме поліпшенню якості у сфері вищої освіти, підвищенню рівня її відповідності потребам ринку праці, стійкості освітньої системи та безперервності навчального процесу під час пандемії COVID-19.

Читайте такожУкраїнським вчителям та медикам підвищать зарплати: названо терміни та суми

Відео дня

Зазначається, проект також підтримуватиме розвиток сучасної цифрової інфраструктури для дистанційного навчання, створення сучасних навчальних та науково-дослідних лабораторій та засобів підтримки навчального процесу. Ще одним завданням проекту є поліпшення рівня прозорості в освітньому секторі в Україні за допомогою модернізації автоматизованої системи управління вищою освітою.

"Світовий банк радий співпрацювати з Україною в модернізації методів викладання та навчання в університетах відповідно до європейських стандартів з метою надання можливості молоді в Україні отримувати ті навички, які потрібні їм у 21-му столітті", - цитує регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі прес-служба.

Зазначається, що проект впроваджуватиметься протягом п'яти років Міністерством освіти та науки України (МОН). МОН відповідатиме за загальну координацію та моніторинг ходу впровадження проекту.

Що цьому передувало

За даними Міністерства фінансів, Україна у 2020 році реалізувала майже 700 млн дол. кредитних коштів, наданих Світовим банком.

Світовий банк

Світовий банк - це міжнародна фінансова організація, створена з метою надання фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. Зараз в структуру Світового банку входять дві інституції: Міжнародний банк реконструкції та розвитку та Міжнародна асоціація розвитку.