Для будівництва Oculus була використана одна тисяча тонн сталі, виробленої українською компанією / фото metinvest.media

У будівництві транспортного вузла Oculus, який є однією з головних визначних пам'яток Нью-Йорка, застосовувалася продукція української компанії.

Oculus має площу 800 тис. кв. метрів, він розташований у фінансовому кварталі Манхеттена. Об'єкт є третім за величиною транспортним центром Нью-Йорка: він з'єднує 11 ліній метро, станцію приміських поїздів і містить Торговий центр.

Для його будівництва було використано одну тисячу тонн сталі, виробленої компанією Metinvest Trametal.

Відео дня

"При створенні Oculus було використано 11,5 тис. тонн сталі. З них 1 тис. тонн - виробництва Metinvest Trametal. Всередині будівлі з металу і скла розташовано просторий освітлений хол - 110 м на 35 м, уздовж якого двома рівнями вишикувалися магазини. Oculus має два наскрізних виходи, а також доступ на залізничну платформу до поїздів", - йдеться в спецпроекті групи "Метінвест".

Зазначається, що внаслідок терактів 11 вересня цей район було повністю зруйновано.

Процес реконструкції завершився у 2016 році відкриттям наземної конструкції Oculus. Над її дизайном працював іспанський архітектор Сантьяго Калатрава. Виготовлені зі сталі білі ребра утворюють еліптичний купол заввишки 50 м.

"Нова будівля повинна викликати почуття надії, стати символом відродження Нью-Йорка після трагічних подій початку 2000-х", - зазначає Калатрава.